GEOevent för skolan

GEOevent skulle kunna användas till skolelever på en utflykt där man gör det till en orienteringsbana med frågor längs vägen. Antingen kan man göra en så kallad match eller en bana baserat efter ålder/årskurs med frågor anpassade efter var eleverna är någonstans i läroplanen. Man kan även göra en match baserat enbart efter ämnen.
GEOevent är tänkt att vara en lagtävling/övning och är uppbyggd för att vara en teambuilding aktivitet. Lärarna skulle själva kunna sätta upp en match med frågor som passar just deras klass. Antingen kan man göra matchen utomhus med en utlagd bana men man skulle även kunna förflytta tävlingen inomhus och låta eleverna lösa uppgifter med saker som finns i klassrummet och integrera uppgifterna i appen.

Appen går att utveckla ännu mer och vi kommer att kunna lägga till fler funktioner som passar för att utveckla GEOevent så att den fungerar som ett verktyg i skolvärlden. Tanken är att lärarna som känner sina elever allra bäst själva skall ta fram frågor som passar för respektive årskurs, dessa kommer vi att sedan lägga in i appen. Frågorna kan med fördel varieras med uppgifter som eleverna gemensamt skall utföra. Man skulle även kunna ge eleverna byggstenar/delar för att sätta samman saker tillsammans.
Vår förhoppning är att utveckla den ännu mer gemensamt för att få in den som ett kompletterande läromedel eller verktyg i skolan.

Vi har kört GEOevent med våra företagskunder sedan april och alla buggar är numer åtgärdade och appen fungerar precis så som vi tänkt att den skall göra. Under prövotiden har vi utvärderat och förbättrat prestandan och gjort alla nödvändiga tester för att se så att uppladdningar fungerar, batteritiden håller osv.
Jag visar gärna och berättar mer ingående om hur den fungerar och är givetvis lyhörd vad gäller idéer och frågor för hur man skulle kunna implementera så att den kan passa elever.